Jubileum Bekèk ’t is! BEDANKT!

Beste Fènpruuvers, Kruiken en Kruikinnen,

 

Zaterdag 25 januari barstte Café de Fijnproever letterlijk uit haar voegen. Bekèk ’t is vierde haar 22 jarig bestaan, en hoe! Om 19.30 werden de oud-leden en oud muzikaal leiders ontvangen voor een klein officieel momentje en een schitterende speech van Harrie over de historie van de band.  Om 20.00 werd de avond door Bekèk ’t is zelf geopend. Na bijna 22 jaar lang in een rode jas rondgelopen te hebben werd het tijd voor wat nieuws en het rood is vervangen door groen, met wat rode en gele accenten.

Via deze weg willen wij iedereen hartelijk danken voor zijn of haar bijdrage aan ons geweldige feest met in het bijzonder:

  • De kledingcommissie van de Fènpruuvers; Voor het bloed, zweet en tranen die gelaten zijn tijdens het maken van onze geweldig gave nieuwe jassen!
  • De presentatoren van de avond, die ervoor gezorgd hebben dat alles op rolletjes liep.
  • De orkesten voor hun muzikale bijdrage: Nog 1tje Dan, Op Dokters Recept, Koekerk City Party Band, Koppent, Kaaj Gaaaf, De Buskes, De Sleutelsollers, Virus en 3x Raoje.
  • Bedankt Prins Joost, alle bezoekende verenigingen en feestgangers die ons zijn komen feliciteren en die samen met ons, deze avond tot een geweldig succes hebben gemaakt!

Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond, hopelijk jullie ook!

Groet namens Bekèk ’t is

 

schild9kopie

Benieuwd naar de foto’s: Een kleine selectie is terug te vinden in het fotoalbum!

 

 

FEEST: 22 jaar Bekèk ’t is

Ja ja, nog een paar nachtjes slapen en het is zo ver! Het 22 jarig jubileum van Bekèk ’t is.

Komt allen op zaterdag 25 januari om 20.00 uur naar het kapellenfestival bij Café de Fijnproever aan de Bredaseweg.

Tot ongeveer 1.00 zullen diverse orkesten hun muzikale klanken ten gehore brengen: Nog 1tje Dan, De Buskes, Koekerk City Party Band, Kaaj Gaaaf, De Sleutelsollers, Op Dokters Recept, 3x Raoje, Koppent en Virus. Bekèk ’t is zal zelf om 20.00 het feest op geheel nieuwe wijze openen.

statiefoto 14-14 (7)

 

Tot zaterdag!

25 januari 2014: FEEST!!!

Lieve Fènpruuvers, Kruikenzeikers,

Toen na De Kluttels ook de Klutjes in 1993 besloten te stoppen als huisorkest van de Fènpruuvers, waren er een aantal leden die dit wel errug jammer vonden. Zo jammer dat Bekèk ’t Is, opgericht op 13 mei 1992, besloot deze rol op zich te nemen.

Als jullie allemaal een beetje kunnen rekenen, betekent dit dat wij in 2014 dus 22 jaar bestaan. En dit heuglijke feit zal en moet gevierd worden! Dit gaat plaatsvinden

op 25 januari 2014 met een kapellenfestival in Café de Fijnproever.

Om 20.00 zal een compleet nieuw Bekèk ’t Is deze avond op een feestelijke manier openen! Zorg dat je op tijd bent! Vervolgens zullen tot de klok van 1 diverse Tilburgse orkesten hun muzikale kunsten ten gehore brengen.

Middels deze weg willen wij jullie allemaal uitnodigen hierbij aanwezig te zijn en dit samen met ons te vieren!

Tot 25 januari            Groet namens Bekèk ’t Is

schild9kopie

Leuke weekendinvulling gezocht?

Zoals de laatste jaren een traditie geworden is, is ook dit jaar Bekèk ’t Is weer aanwezig op het kapellenfestival in Renesse van 6 tot 8 september: Festival aan Zee. 16 kapellen uit het hele land zorgen 3 dagen voor muziek en veel gezelligheid. De weersverwachting ziet er super uit, dus heb je het weekend nog niets gepland, kom dan gezellig naar Renesse. Meer info is te vinden op www.festivalaanzee.nl

Reuzenoptocht Nieuwpoort

Zondag 14 september Is Bekèk ’t Is weer op stap geweest met het Reuzengenootschap van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. De reis ging deze keer naar de kustplaats Nieuwpoort in België. Na een busreis van 2 uur en nog ongeveer 2 uur terras-tijd, vertrok om 16.00 de optocht met 116 reuzen, die allen de verjaardag van de Nieuwpoortse REUS (12 meter hoog, 780 kg, 24 dragers!) kwamen vieren. Door het geweldige weer was het ontzettend druk met toeschouwers en er werd volop meegezongen. Na 2 uur lopen en muziek maken snel de friettent in om vervolgens weer aan de terugreis te beginnen.

Wederom een zeer geslaagde dag!

Het Reuzengenootschap is hard op zoek naar mensen die tijdens deze optochten mee willen dragen, de kar duwen, of gewoon mee lopen. Bezoek www.reuzengenootschap.nl en voor vragen of meer info kun je ook altijd bij Harrie de Jong terecht.

(Foto’s zijn terug te vinden in het foto album)

22 jaar Bekèk ’t Is!

13 Mei 2014 bestaat Bekèk ’t Is al weer 22 jaar! Dit gaan wij vieren op 25 januari 2014 in bruin café De Fijnproever! Zet deze datum vast in de agenda!

Trucktours 2013

21 april 2013, alweer de 26e TruckTours Tilburg. Al járen zetten diverse Fènpruuvers zich op verschillende vlakken in bij dit evenement. Ook dit jaar was het weer een mooie dag met ruim 250 vrachtwagens en hun chauffeurs, bijrijders en begeleiders, goed weer, al die vrijwilligers, motorrijders en natuurlijk een schoon muziekske van o.a. Bekèk ’t Is op de lunchplaats, dit jaar in Esbeek bij Van Dommelen.

Het blijft mooi om iedereen te zien genieten op deze bijzondere dag!

(meer foto’s in het fotoalbum)

P1010786

 

En we zoeken weer…….een kleine trom speler!

De kop van dit bericht zegt genoeg denk ik…..Bekek ’t Is is weer op zoek naar een kleine trom met speler! We repeteren iedere dinsdag om 20.30 in Bruin café de Fijnproever, Bredaseweg 84. Dus heb je interesse, kom gerust eens kijken!

Zon, zee, strand en muziek

Afgelopen weekend was het Festival aan zee in Renesse. Drie dagen met veel muziek, gezelligheid, bier, spa blauw, een beetje zee en vooral veel, heel veel zon. Bekek ’t is deed voor de vijfde keer mee aan dit festival en zorgde voor menig spetterend optreden. Zelfs in de oren van de ingevlogen (schoon)ouders, de altijd gezellige stugge Zeeuwen en de nog steeds uit eigen land weggevluchte Duitsers, waren de optredens waarlijk grote successen. De compleet aangepaste trommelsectie wist de rest goed in het gareel te houden en boden een ritmisch platform waarop de blazers hun fraaie melodielijnen in optima forma presenteerden.

Lees meer

Bekèk ’t Is on Tour

Zondag 17 juni j.l. was het weer zover. De Reuzenoptochtoptocht in Bergen op Zoom, dit jaar in het kader van het 800-jarig bestaan van Bergen op Zoom.  Reuzen uit Nederland, België, Frankrijk en Spanje waren van de partij, en natuurlijk Bekèk ’t Is, die de muzikale begeleiding verzorgde van de Tilburgse reuzen. Met (volgens de krant) zo’n 50.000 toeschouwers was dit een geslaagde en gezellige dag. Voor foto’s en meer info zie: http://www.bergsestadsreuzen.nl/Site/?p=1118